Om mig


Namn: Allaminakronor
Ålder: Född på 90-talet
Familj: Sambo och 2 barn.
Lön: cirka 40 000 kr
Sparar: Varierar än så länge
Aktieportföljens start: oktober 2019
Aktieportföljens slut: Tills döden skiljer oss åt

Jag är en anonym bloggare för att jag vill vara så transparent som möjligt och då känns det bekvämast att verka som anonym. Min blogg kommer visa på mitt sparande och min ekonomi i stort. Främst kommer det vara mina investeringar som görs på aktier men även min ekonomi i det privata livet. Det kan hända att några privatare inlägg om mitt vardagsliv också kommer dyka upp eftersom det kan ha inverkan på mitt sparande.

Min bakgrund är att jag höll på med aktier en kort period från slutet av år 2014 till mitten på 2016 innan jag sålde av allt innehav inför köp av min och sambons första bostadsrätt. Bostadsrätten gjorde vi sedan en vinst på cirka och en del av den vinsten är uppstarten på min aktiehandel igen nu 2019.

Jag skulle beskriva mig som en glad amatör inom detta men har en förhoppning att lära mig mer med tiden och gärna via interaktion med er som läser. Det jag skriver i bloggen är aldrig någon rekommendation utan enbart en öppenhet av mina tankar och hur jag väljer att göra mina personliga investeringar. Jag ser gärna aktivitet i kommentarsfälten och kommer svara på alla era kommentarer.

Aktiestrategi
Strategin är att investera i långsiktiga investeringar med utdelningar. Jag kommer återinvestera samtliga utdelningar för att uppnå ränta-på-ränta effekten. Anledningen till utdelningsportfölj är för att behålla innehållet men samtidigt få nya medel för att investera i nytt.

Målsättning
Ett stort mål är att portföljens värde en dag ska uppnå 1 miljon kronor.
Med tanke på att det är en väldigt lång väg dit kommer jag sätta upp delmål som är inom räckhåll att nå. Detta för att känna att portföljen utvecklas och för att upprätthålla motivationen för att nå min stora målsättning.

1 kommentar:

  1. Det är intressant att följa er som inte bloggar om stora innehav och stora utdelningar, alla har inte möjlighet att har stora sparkvoter men vill ändå försöka öka på sina sparpengar på bästa sätt.

    SvaraRadera