tisdag 7 januari 2020

Målsättning 2020


Jag har funderat en del att för att kunna sätta upp konkreta och nåbara mål för mitt sparande under 2020 (känns fortfarande ovant att skriva år 2020). Viktig påminnelse för mig själv är att sparandet påbörjades 31 oktober 2019 så jag har inte hunnit särskilt långt utan är i uppstarten. Därav kan mina mål ses som ”fjuttiga” men allas resa börjar någon gång och förhoppningsvis kan jag blicka tillbaka om några år och känna stolthet över hur långt man kommit.

·         Portföljens värde: Till att börja med är målet att portföljen ska uppnå sexsiffrigt (första känslan när man närmar sig sjusiffrigt) belopp under 2020. Idag är portföljens värde på cirka 52 000 kr.

·         Sparandet: Jag har som mål att sätta in minst 50 000 kr på Avanza. Min enda farhåga här är att jag kommer vara föräldraledig under en period och det kommer dra ner min inkomst rejält. Siktar ändå på att uppnå detta. Utöver sparandet på Avanza amorterar (cirka 50 000 kr/år exklusiva ränta) vi på boendelån och sätter av pengar för sparande åt barnen.

·         Utdelning: Målet är att uppnå 2 500 kr i utdelning under 2020. Det kan bli svårt då Nordea och Swedbank troligtvis sänker sin utdelning. Hur Kindred kommer agera vet jag inte… Samtidigt kommer jag utöka innehavet löpande under året så det bör vara nåbart.

Jämför jag mina mål med de flesta av bloggarna som ligger i min blogglista ligger jag LÅNGT efter. Påminner därför mig själv och er som läser att alla har olika förutsättningar och nu är jag i uppstarten och om ett par år kommer det förhoppningsvis se annorlunda ut. Kanske är några av er som läser i samma läge som mig idag och då blir det spännande att följa er resa kontra min.

Målen är tyvärr inte så "flashiga" nu men mitt huvudmål är fortsatt att portföljens ska uppnå ett värde på 1 miljon kronor. Det kommer dock inte ske 2020 och när det kommer ske vet jag inte ännu. Har en stor förhoppning att kunna höja mina insättningar till Avanza under år 2021 då det inte längre kommer vara någon föräldraledighet som påverkar inkomsten negativt. 

Några personliga mål har jag egentligen inte men strävar alltid efter att vara den bästa föräldern jag kan vara. Utöver det försöker jag ta hand om nära och kära och spendera tid med de som betyder något för mig. Försöker bidra med positivt så gott det går.

Hur ser era mål för 2020 ut?
Är det någon av er som läser som är i liknande situation som mig idag?

5 kommentarer:

 1. Hej!

  Väldigt bra och inspirerande mål du har! Exakt som du säger har alla olika förutsättningar och befinner sig i olika (livs- och investerings)stadier etc. Jag tycker man kan inspireras av varandra men man bör inte jämföra sig med varandra (till följd av nyss nämnda anledningar).

  Keep up the good work och jag ser framemot att följa din resa!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller helt med i det du skriver. Finns många jag inspireras av och hoppas jag kan vara med och inspirera någon.

   Tack detsamma!

   Radera
 2. Hej,

  Helt rätt, man måste börja någonstans efter sina förutsättningar. Grattis till att du har börjat./Babette

  SvaraRadera
 3. Jag lyckades få ett lån på 950.000 kr mellan privatpersoner på Michel Combaluzier, villkoren är bra liksom metoden för återbetalning. Det är verkligen allvarligt. Om du också behöver ett lån mellan individer. Här är hans E-mail: combaluzierp443@gmail.com

  SvaraRadera