tisdag 14 januari 2020

Vad händer Kindred Group?

Igår sålde Capital Group (Kindreds 3:e största ägare) en storpost aktier på ett värde av nästan halv miljard kronor vilket sällan är ett gott tecken.

I samma veva gick Kindred Group ut med en vinstvarning för Q4.

Kindred säger själva att en stor förändring är spelskatten i Frankrike som har påverkat det finansiella betydligt. Från den 1 januari 2020 är den spelskatten justerad vilket Kindred ser som fördelaktigt.

Kindred har fortsatt att utöka sina närvaro i USA och hittills har det inte gett någon positiv effekt. Det i sig är väl inte konstigt utan det kan ta tid innan ett varumärke etablerar sig på en ny marknad och det börjar ge resultat.

Samtidigt är lagändringar i Sverige och i Nederländerna påverkat marknaden negativt för spelbolagens del (säkert positivt för flertalet spelare). Att det pågår och pågått lagändringar för denna branch anser jag är positivt då många har ett väldigt beroende och förlorar massvis med pengar. Tror det är bra för branschen att strikta upp men kortsiktigt ger det effekt på företagen. Läste trots allt att antalet aktiva spelare i Kindred har utökats vilket är positivt för bolaget.

När börsen öppnades idag föll Kindred rejält och det är att av mina innehav.
Hittills har jag inte tryckt på säljknappen men det är klart att det här är en missräkning.
Däremot kommer jag inte akut sälja av hela innehavet nu utan jag avvaktar ett tag till och följer utveckling som sker nu.
Inväntar nog rapporten som kommer 12 februari.

I grunden tycker jag att det är bra att samhället skärper reglerna kring spelbolagen men det är klart att det ger en negativ effekt när man är mitt i det. Jag tänker att de kommer hitta en rimlig nivå till slut som gynnar båda spelare, spelbolag och samhället.

Hur agerar ni andra som äger Kindred?

/AMK

2 kommentarer:

 1. Jag var dum nog att göra ett litet dippköp i Kindred igår när de "dippade" det visade sig dock att de bara hostade igår, det var idag de dippade. Så jag snittade ner mig lite till för även om bettingaktier är hatade just nu så tror jag att Kindred återhämtar sig en aning in om en snar framtid.

  Aktiepappa - en blogg om ekonomi och aktier

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vilken oturlig tajming du hade på den då.
   Tror också de återhämtar sig så utökade mitt innehav nu :)

   Radera