onsdag 22 januari 2020

Min diversifiering av branscher


Som uppföljning på gårdagens inlägg om diversifieringen av marknader kommer här inlägget om diversifieringen av branscher.

Direkt av att kolla på ovan bild framgår det tydligt att diversifieringen av branscher är betydligt bättre än marknader för egen del.


  • Finans 21%
  • Hälsovård 20 %
  • Fastigheter 18%
  • Tillverkning 18%
  • Underhållning 10%
  • Spel 10%
  • Bemanning 3%

Framöver har jag tanken att handla in investmentbolag som jag inte innehar något idag. Syftet med investmentbolagen är att det ska bli en trygg grundpelare i portföljen, som jag nämnt tidigare i bloggen är det Investor och Latour som ligger närmast till hands att köpa in.

En ny marknad i form av konsument kan göra inträde framöver också då jag till och från funderar på att köpa in HM. Det har inte blivit av ännu men kan eventuellt bli så någon gång under 2020. 

Industri är eventuellt också en marknad jag kommer ta in i portföljen. 

Hittills har jag främst fokuserat på att köpa in bolag som jag tror på och inte funderat över diversifieringen. Därför blev jag ändå ganska glad när jag gjorde ovan sammanställning och såg att det var ganska spritt ändå. 

Man blir aldrig fulländad och det finns alltid utrymme för utveckling. 
Det här tåls att fundera vidare på vad som kommer vara optimalt och jag kommer säkert återkomma någon eller några gånger under 2020 för att redovisa hur det utvecklat sig för egen del. 

Hur går era tanker och vad är er strategi?

/AMK 

1 kommentar:

  1. Jag lyckades få ett lån på 950.000 kr mellan privatpersoner på Michel Combaluzier, villkoren är bra liksom metoden för återbetalning. Det är verkligen allvarligt. Om du också behöver ett lån mellan individer. Här är hans E-mail: combaluzierp443@gmail.com

    SvaraRadera