tisdag 17 december 2019

Aktierna med högst direktavkastning


Hej på er!

Tog fram listan från Avanza med aktierna med högst direktavkastning på Large Cap Stockholm listan.
Listan togs fram 2019-12-16.

27 olika aktier är med på listan och jag äger 3 stycken och det är de som ligger överst.

Däremot kommer, högst troligt, båda Nordea och Swedbank att sänka sin utdelning under 2020 vilket innebär att direktavkastningen kommer sjunka.

Kindred har jag ingen uppfattning om hur det kommer bli med utdelningen under 2020 utan där inväntas årsrapporten med spänning.

Av övriga på listan är det egentligen HM som jag skulle kunna tänka mig att köpa mig in i i närtid. Därmed inte uteslutet att jag framöver kommer äga något annat på listan.

Direktavkastningen är inte det viktigaste för mig vid inköp även fast jag kollar på det. Vill äga bolag som jag tror på under en längre tid och allt för hög direktavkastning blir inte hållbart i längden.

Äger ni något på listan och vilka kan ni tänka er att köpa?

(Samhällsbyggnadsbolaget är med på listan men det är D-aktien och den är jag inte ägare av)

/AMK

6 kommentarer:

 1. Äger en hel del av dessa. Det man ska passa sig gällande avanzas lista är att den inte bryr sig om bonusutdelningar, vilket kan ge en falsk bild av verkligheten.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Okej tack för att du informerade om det! :)

   Radera
 2. Kan tänka mig och köpa (och äger) SEB, SHB, Peab och StoraEnso

  mvh

  SvaraRadera
  Svar
  1. Spännande, jag har inte kollat något särskilt på de ännu men kanske blir framöver.

   Radera
 3. Jag är helt fri från HERPES VIRUS
  Herpes är ett allvarligt och återkommande tillstånd som inte kan botas med droger eller injektioner av DR JAMES, men det bästa sättet att bekämpa herpes är att ta naturläkemedel, jag är röd om DR JAMES, den stora herbalisten som botar människor med HIV-virus med hans kraftfulla örtmedicin. Jag kontaktade honom för att ta reda på hur han kunde hjälpa mig och han sa till mig att jag aldrig skulle vara rädd för att han skulle hjälpa mig med den naturliga örtmedicinen! Efter två dagars kontakt med honom berättade han att läkemedlet är klart och han skickade det till mig via DHL COURIER SERVICE och det fick mig på tre dagar! Jag använde medicinen som han föreskrev för mig (MORGON och KVÄLL) och blev botad! Det är verkligen som en dröm, men jag är så glad! För personer som lider av följande sjukdomar, bältros, MS, Bullous Pemphigoid, Diabetes, cancer, Pcos, hypotyroidism, Herpes, KOL, HIV, artrit, Hpv, infektioner, leversjukdom, autoimmuna sjukdomar, Parkinsons sjukdom, Lupus och mer ska kontakta honom för hans örtmedicin, för jag är ett levande vittne och jag botades av herpesvirus. och läkemedlet DR James är legitimt. Jag skickade honom vad han bad om och han skickade mig sin medicin som jag tog i 2 veckor och idag är jag här med ett negativt resultat. När jag gick för testet var jag så glad efter att jag tog hans örtblandningsmedicin.KONTAKT DR JAMES FÖR EN PERMANENT KUR E-post: drjamesherbalmix@gmail.com

  SvaraRadera
 4. Jag lyckades få ett lån på 950.000 kr mellan privatpersoner på Michel Combaluzier, villkoren är bra liksom metoden för återbetalning. Det är verkligen allvarligt. Om du också behöver ett lån mellan individer. Här är hans E-mail: combaluzierp443@gmail.com

  SvaraRadera