torsdag 5 december 2019

Nordea


Banksektorn är inne i en orolig period men jag väljer att se möjligheterna och har köpt in mig i Nordea. Nordea har höjt sin utdelning under en längre tid. 2019 delades det ut 7,173 kr/aktie kan de hålla kvar eller fortsätta höja utdelningen år 2020? De har en hög direktavkastning på 10,39%.

Jag själv är kund i Nordea och har alltid vart nöjd med den servicen jag fått. Oroligheterna som rör sig nu anser jag att större etablerade banker likt Nordea kan hantera. Jag känner mig ändå trygg i att det här är en trygg investering och för tillfället är det mitt näst största innehav. Vilket den i och för sig inte kommer vara under en längre tid då jag troligtvis kommer öka mitt innehav i andra företag.

Nordea är i alla fall köpt för att vara ett innehav under en längre tid. De är inte den enda banken i portföljen då jag även äger Swedbank och blickar mot SEB. Känns som det finns läge att köpa på en bra aktiekurs nu och att de troligtvis rider ur den stormen som nu finns runt omkring.

Källa: https://www.nordea.com/sv/press-och-nyheter/pressbilder/nordeas-logotype/


/AMK

3 kommentarer:

 1. Jag kollade utdelningsprognoserna för Nordea idag och det ser ut att bli en rätt rejäl sänkning eftersom prognoserna för vinsten 2019 är att den minskar rätt rejält.

  Det är väl därför aktien är så billig också. Men vi får se. Det är några månader kvar innan de meddelar hur mycket de kan/vill dela ut.

  En sak är i alla fall säker, det är en bättre affär att köpa i år än att ha köpt 2017 eller 2018.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det hänger säkert samman men så länge får man vänta och hoppas.

   Ja kursen har gått ner en del och jag köper för längre innehav så jag tyckte det var läge nu.

   Radera
 2. Jag lyckades få ett lån på 950.000 kr mellan privatpersoner på Michel Combaluzier, villkoren är bra liksom metoden för återbetalning. Det är verkligen allvarligt. Om du också behöver ett lån mellan individer. Här är hans E-mail: combaluzierp443@gmail.com

  SvaraRadera